Tramín Červený výběr z hroznů - polosladké

Tramín Červený výběr z hroznů - polosladké
195 Kč/0,75l

Tramín Červený                  

Výběr z hroznů - polosladké

Vinařská oblast : Morava

 

Základní charakteristika vína

Tramín červený je bílý. Tedy přesněji řečeno se jedná o odrůdu bílého vína. Proč tedy vlastně červený? Je to kvůli načervenalému zabarvení hroznů. Pěstuje se ve všech podoblastech, nejvíce jej pak najdeme na Velkopavlovicku, Bzenecku, Mikulovsku nebo na Čáslavsku či Mostecku. Stejně jako u Pálavy, i Tramín ukáže svoji krásu, aromatiku a kořenitost především v suchém provedení.

Barva vína -   Zlatavě žlutá s výraznými odlesky.

Vůně vína  -  Výrazná, bohatá a kořenitá, s tóny exotického ovoce, sladkého koření nebo květin.

Chuť vína   - Obsahuje tóny čajové růže, exotického nebo tropického ovoce, meruněk, medu, stopy sladkého koření.

 

Technologie a zpracování

Sběr hroznů na našich vinicích probíhá zpravidla šetrnou ruční formou. Hrozny se transportují v přepravkách, ve kterých jsou volně uloženy. Hrozny jsou okamžitě ošetřeny ještě na vinici a ihned po dovezení se zpracovávají.
Odstřapují se celé bobule, které jdou do pneumatických lisů, tlak lisování probíhá při 0,5 atmosfér. Lisovaná frakce se dává zvlášť, tedy vína jsou čisté samotoky. Mošty se odkalují a ošetřují proti polyfenolickým bázím. Zakvašují se čistými kulturami kvasinek. Fermentace bílých vín probíhá při 18°C a červených vín při 28°C. U červených vín používáme souběžně fermentace alkoholické a malolaktické.
Vína po stáčení a filtraci jsou dána do sudů na zrání. Bílá vína se po čeření dávají do nerezových nádob, kde zrají při 10°C.