Těstoviny s pistáciovou omáčkou

Těstoviny s pistáciovou omáčkou

 

Těstoviny s pistáciovou omáčkou

320g uvařených těstovin, například penne

100g pistácií

30-50g prosciutta

80-100g ricotty

80g strouhaného parmazánu

120ml extra panenského olivového oleje( doporučujeme vyzkoušet také pistáciový olej)

Hrubá mořská sůl

Asi ¾ pistácií přelijte horkou vodou a stáhněte jejich slupku. Spolu s ostatními pistáciemi pak rozdrťte v hmoždíři s trochou hrubé soli. Prosciutto nakrájejte na proužky krátce osmažte na rozehřátém olivovém oleji. V míse promíchejte ricottu s rozdrcenými pistáciemi, 100ml olivového (pistaciového) oleje, prosciuttem a sýrem. Přidejte případně trochu vody z vaření těstovin, aby měla omáčka dobrou konzistenci. Vmíchejte uvařené těstoviny a podávejte.

K pití doporučujeme Bidoli Chardonnay 2011 (Itálie) nebo Bidoli Sauvignon 2007 (Itálie)