Švestkové knedlíky z pohankového těsta

Švestkové knedlíky z pohankového těsta

500 g tvarohu

1 vejce

180 g pohankové krupice

1 lžička soli na ochucení těsta

600 g čerstvých omytých a vypeckovaných švestek (kompotovaných)

200 g mletého máku

200 g moučkového cukru

1 litr vody

1 lžička soli na vaření knedlíků

1 lžička oleje z pšeničních klíčků

Do většího hrnce nalijeme vodu, přidáme lžičku soli a uvedeme do varu. V misce smísíme mletý mák s moučkovým cukrem na posypání. Na vále připravíme těsto : tvaroh, vejce, pohanková krupice a špetku soli. Těsto rozválíme a nakrájíme čtverečky. Do čtverečků zabalíme půlky švestek. Vzniknou malé knedlíky, které 15 min. vaříme v 1 litru osolené vody. Na talíři podáváme s mletým mákem a moučkovým cukrem. Před konzumací pokapeme 1 lžičkou oleje z pšeničných klíčků.