500 g tvarohu
1 vejce
180 g pohankové krupice
1 lžička soli na ochucení těsta
600 g čerstvých omytých a vypeckovaných švestek (kompotovaných)
200 g mletého máku
200 g moučkového cukru
1 litr vody
1 lžička soli na vaření knedlíků
1 lžička oleje z pšeničních klíčků
Do většího hrnce nalijeme vodu, přidáme lžičku soli a uvedeme do varu. V misce smísíme mletý mák s moučkovým cukrem na posypání. Na vále připravíme těsto : tvaroh, vejce, pohanková krupice a špetku soli. Těsto rozválíme a nakrájíme čtverečky. Do čtverečků zabalíme půlky švestek. Vzniknou malé knedlíky, které 15 min. vaříme v 1 litru osolené vody. Na talíři podáváme s mletým mákem a moučkovým cukrem. Před konzumací pokapeme 1 lžičkou oleje z pšeničných klíčků.