Medailonky v zelenině

Medailonky v zelenině

 

Na 2 porce, příprava cca 30 min. + marinování

2-3lžíce portského vína

2lžíce olivového oleje, doporučujeme s rozmarýnem

2 lžičky hořčice, doporučujeme hořčice Champenoise

2 plátky vepřové panenky

300g mrkve

200g brambor

250g lilku

250ml zeleninového vývaru

50g smetany ke šlehání

Rozmarýn

Sůl a pepř na dochucení

 

Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice marinujte asi 30 minut maso. Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm na kostky nakrájenou zeleninu a brambory, zalijte 100ml vývaru, poduste asi 15 minut a dochuťte solí, pepřem a rozmarýnem. Medailonky osmažte bez tuku, v téže pánvi svařte portské, zbylý vývar a smetanu. Podávejte k masu.

K pití doporučujeme růžové víno Chai de Bordes ( Bordeaux) a nebo portugalské červené víno Dona Helena.