Na 2 porce, příprava cca 30 min. + marinování
2-3lžíce portského vína
2lžíce olivového oleje, doporučujeme s rozmarýnem
2 lžičky hořčice, doporučujeme hořčice Champenoise
2 plátky vepřové panenky
300g mrkve
200g brambor
250g lilku
250ml zeleninového vývaru
50g smetany ke šlehání
Rozmarýn
Sůl a pepř na dochucení
Ve směsi z poloviny vína, oleje a hořčice marinujte asi 30 minut maso. Zbylý olej rozehřejte a osmažte na něm na kostky nakrájenou zeleninu a brambory, zalijte 100ml vývaru, poduste asi 15 minut a dochuťte solí, pepřem a rozmarýnem. Medailonky osmažte bez tuku, v téže pánvi svařte portské, zbylý vývar a smetanu. Podávejte k masu.
K pití doporučujeme růžové víno Chai de Bordes ( Bordeaux) a nebo portugalské červené víno Dona Helena.