Kuřecí kousky s žampiony na curry

Kuřecí kousky s žampiony na curry

Kuřecí kousky s žampiony na curry

500g kuřecího masa (na nudličky)
500g žampionů (na silnější plátky)
2 cibule
20 dcl bílého suchého vína
1 smetana na vaření
2 lžíce arašídového oleje (Vom Fass)
sůl
čerstvě namletý pepř
paprika
curry

Kuřecí kousky osmažit na oleji, cibuli nasekat na jemno, přidat k masu a nechat zesklovatět. Přidat bílé víno, sůl, pepř a nechat vařit cca 10 minut. Umyté, očištěné a nakrájené žampiony přidat s 1/4 litrem vody, nechat vařit. Nakonec přidat smetanu, krátce nechat povařit a dochutit paprikou a curry. Jako přílohu podáváme rýži.

K pití doporučujeme bílé víno Pinot Grigio (k dostání ve Vom Fass).