Cuketová Frittata
400g cukety
4 lžíce olivového oleje s bazalkou (Vom Fass)
2 lžíce slunečnicových semínek
2 stroužky česneku
1 větší cibule
4 vejce
sůl a pepř
Cuketu nakrájíme na jemné plátky, slunečnicová semínka krátce orestujeme na pánvi na bazalkovém oleji. Cibuli a česnek nakrájíme na jemné plátky a společně s cuketou cca pět minut osmažíme. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme dušenou cuketu. Na vyšší teflonové pánvi rozehřejeme bazalkový olej, nalijeme vaječnou směs s cuketou a smažíme ji na mírném ohni. Ujistěte se, že se směs nelepí na pánev. Pánev vložíme do trouby a ještě chvíli pečeme. Nakonec vyklopíme na velký talíř, rozkrájíme a podáváme.
Podáváme s bílým italským vínem Soave Classico, Campagnola (ke koupi ve Vom Fass).