Chřest se žampiony a telecím masem

Chřest se žampiony a telecím masem

Chřest se žampiony a telecím masem

500g telecího masa (můžete nahradit i vepřovým)
250g žampionů
250g zeleného chřestu
1 svazek jarní cibulky
1 lžíce oleje z hroznových jader Vom Fass
1 lžíce olivového oleje s lanýži Vom Fass
1 lžíce másla
1 lžíce mouky
200ml vývaru
100g smetany
sůl 
čerstvě mletý pepř

Maso nakrájíme na tenké proužky a očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Chřest omyjeme, oloupeme a nakrájíme na cca 2 cm dlouhé kousky. Na pánvi rozpálíme na vysokou teplotu olej z hroznových jader s máslem a prudce opečeme maso, které následně z pánve vyndáme. Na zbylém oleji osmažíme žampiony, kousky chřestu a na tenké kroužky nakrájenou jarní cibulku. Zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme asi 5 minut dusit. Poté do omáčky vmícháme smetanu, necháme trochu povařit a přidáme opečené maso. Ochutíme solí a pepřem a před podáváním pokapeme lanýžovým olejem. 

K pití doporučujeme červené francouzské víno Merlot, Jean d'Alibert (zakoupíte ve Vom Fass).