Olej z Černuchy - (Černý kmín) Bio

Olej z Černuchy -  (Černý kmín) Bio
210 Kč/100 ml

Olej z černuchy Bio

Olej se získává lisováním a následnou filtrací ze semen černuchy seté, lidově zvané černý kmín. Obsahuje éterický olej, díky kterému má kořeněnou chuť a vůni, je velice aromatický.
Černucha setá je letnička s bílými květy, jejíž semena se nazývají černý kmín. Pochází z Egypta a byla vždy součástí tradiční lidové medicíny. Olej je skoro až zázračný, obsahuje velkou řadu stopových prvků, minerálů a vitamínů, je jich přes 100.
 
Využití v kuchyni:
- používá se tedy na kořenění pokrmů, a to především při přípravě masa (převážně jehněčího)
- kořenění chlebového těsta
- po smíchání s jinými oleji je možné jím dochucovat i saláty
 
Využití v kosmetice a péči o zdraví:
V kosmetice:
- používá se při péči o suchou, popraskanou pokožku, se sklonem ke svědění
- chrání pokožku a pomáhá ji regenerovat
Při vnitřním užití:
- pomáhá při bolestech hlavy, kloubů a svalů
- u kojenců lze olej využít při bolestech bříška k masážím
- používá se jako antibiotikum, pomáhá detoxikovat organismus, zlepšuje metabolismus
- působí mírně jako antidepresivum, je vhodný při redukčních dietách
 
Dovozce: CETO s.r.o, Nováčkova 11, Brno  61400